קיבוץ קטורה - לינה כפרית בקטורה


שבעת העקרונות – הרפיה, השקטת התודעה, כוונה, השתרשות, חיבור, נשימה, התארכות והתרחבות, מהווים עמוד תווך בתרגול ויג'נאנה יוגה, אך למעשה עומדים כבסיס לכל אימון הנעשה היטב, ללא קשר לשם השיטה.
ישנו הגיון שעומד מאחורי סדר הופעת העקרונות ובעזרתו אנחנו מגיעים ליציבה, לתחושת אמצע ולמצב גוף-תודעה מסוים.
אבל האם זהו בהכרח הסדר היחיד? מספר הדרכים להגיע לפתרון קוביה הונגרית הוא עצום והן כוללות בתוכן איכויות של התבוננות, סקרנות, חשיבה ומשחק.
כזה הוא בעיניי האימון עם העקרונות, בו הגוף עצמו הופך לקוביה הונגרית. מבין האיכויות, המשחק היא האיכות שמונעת מהאימון לצנוח למחוזות של שעמום ושל תבניתיות נוקשה.
את המשחק הזה ניישם בכל כל חלקי האימון: בישיבה, בנשימה ובאסנה.
מי מהמתרגלים שאינם מכירים את העקרונות, יתוודעו אליהם בסדנה וירכשו כלים משמעותיים שיעצימו את האימון האישי.
בנוסף לאימון, ניגע בשיעור הפילוסופיה ביחסים שבין סובייקט (המתבונן) ואובייקט דרך מובאות ממספר כתבים מהתקופה העתיקה ועד לימנו.
ההנחיה תועבר בעברית ובאנגלית
עזרים: רצועה, שמיכה. אפשרי להביא כל עזר נוסף שהמתרגלים יודעים שיהיה להם לתמיכה.

היום יום שלנו הוא תנועה אחת בלתי נגמרת של מחוות, התנהגויות, התנהלות והחלטות. התנועה מושכת אותנו קדימה, מפגישה אותנו עם רגעים שמתרחשים סביבנו ומאפשרת לנו להגיב להם. החיים בעולם המערבי לימדו אותנו לעשות את הפעולה ההפוכה: להיסגר, להתכנס פנימה, לשים שריון עד יעבור זעם.
כולנו למדנו בעצם ״לעצור את הנשימה״ בכל פעם שלא נוח לנו, שלא פשוט לנו עם הרגע שמוצג לפנינו. נסו רגע עכשיו, תוך כדי קריאה, לנשום נשימה עמוקה: שימו לב כמה עבודה ופורום נכנסו לרגע הזה, ואיך הגוף הגיב למחווה הזאת שעשיתם.ן עבורו/עבורכם.ן של נשימה עמוקה פנימה. את הנשימה הזו נחקור דרך תירגולי ויניאסה משולבים במיינדפולס. מיינדפולנס הוא השיח שאנחנו מנהלים עם עצמנו, ככל שאנחנו מתרגלים שיחה פנימית, התבוננות פנימית אנחנו יכולים לפגוש רגעים שאנחנו מייצרים במקום להרגיש שהרגעים והדחפים שולטים בנו. נבחן רעיונות ופרדיגמות יוגיס בפריזמה של החיים המערביים היום יומיים. לפעמים אנחנו נותנים ליוגה להפוך לתירגול פיזי ושוכחים שהאסאנות הן בעצם חלון לעבודה נפשית ומנטלית עמוקה הרבה יותר. כיצד היכולת שלנו ללמד את עצמנו לנוע בתוך הגוף, לייצר הקשבה, לייצר נשימה מודעת וחומלת יכולים לעזור לנו לא רק על המזרן אלא גם (ואולי בעיקר) מחוץ למזרן. בסדנא נבחן את היכולת שלנו לקחת את היסודות היוגים ולהטמיע אותם ביום יום שלנו: ביום לחוץ בעבודה, בעמידה בפקק, בחיי משפחה וזוגיות, בהזמנה לשפע ועוד. בסדנא נעמיק בתכנים הבאים:
* תנועה בלתי נגמרת, יכולת לייצר ויניאסה משולבת בכוח ולייצר נשימה מודעת בתוך תנועה אינטנסיבית.
*חקירה של האסאנות, יציבה, עבודה נכונה בתוך התנוחות. לפעמים ההרגל גורם לנו לייצר תנועות מתוך רצון של הגוף לרצות ולא להרגיש. נבחן את ההבדל בניהם.
* יאמה וניאמה, העקרונות וה״חוקים״ היוגים. איך ״חוקים״ שנכתבו לפני אלפי שנים משמעותיים לחיי היום יום שלנו בכאן ועכשיו.
*עבודה על כוח וגמישות: ביוגה אנחנו חייבים לעשות עבודה משותפת של הכוח והגמישות על מנת לייצר אסאנות נכונות ומועילות. נבין את הקשר ואת ההקשבה הנדרשת לכך.
*8 limbs of yoga של פטאנג׳לי, הדרך ממנה נוצרה האשטנגה יוגה כפי שאנחנו מכירים אותה היום. נחקור את המקורות ואת ההקשרים הלא בהכרח פיזיים של היוגה.
*התכנסות פנימה כמדיטציה, הכרת תודה כמדיטציה